Opći uvjeti

Opće informacije

SAGA DIZAJN, grafički obrt i trgovina

Sjedište: Ivana Mažuranića 19, Đakovo, Hrvatska

OIB: 88677446938

Vlasnik: Tomislav Sagadin

Naziv web trgovine: saga-dizajn.hr

Adresa elektroničke pošte: info@saga-dizajn.hr

Info telefon: 031/400-338

Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika. Radno vrijeme korisničke podrške je radnim danom od 8:00 do 16:00 sati. Vikendom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.


Uvjeti prodaje

Opći uvjeti

Ponuda vrijedi 5 dana od datuma označenog na valuti ponude, nakon isteka tog roka ponuda se automatski zatvara, te je za kupovinu iste robe potrebno ponovno napraviti narudžbu.

Cijene i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promjeniti bez prethodne obavijesti! Za sve proizvode naručene i plaćene do 12 sati rokovi isporuke počinju teći od tog dana, u suprotnom tek od datuma potvrde plaćanja. U rokove izrade i isporuke se ne računaju subote, nedjelje te državni praznici.

Plaćanje

Plaćanjem ponude smatra se da je kupac prihvatio ponudu i uvjete kupovine. Plaćanja je moguće izvršiti općom uplatnicom putem banke / pošte / internet bankarstvo.

Nakon slanja narudžbe primiti ćete e-mail sa potvrdom narudžbe i uplatnicom za plaćanje putem interneta ili putem banke/pošte. Uplate unutar iste banke registriraju se isti dan, a putem ostalih banaka u pravilu idući radni dan. Uplate putem pošte 2-3 radna dana. Scan/fax kopije uplatnica ne prihvaćamo kao dokaz o uplati.

Dostava

Svu naručenu robu dostavljamo dostavnom službom. Za narudžbe u vrijednosti do 700,00 kn trošak dostave iznosi 35,00 kn, a narudžbe veće vrijednosti imaju besplatnu dostavu.

Također je moguće robu preuzeti osobno u našoj poslovnici na adresi Ivana Mažuranića 19, Đakovo. Roba će biti spremna u roku navedenom u narudžbi te ćemo Vas prethodno obavijestiti putem emaila o mogućnostima i vremenu preuzimanja.

Reklamacije

Sukladno čl. 43., st.2., Zakona o zaštiti potrošača (NNRH 41/14) u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke od čl. 400 do čl. 429.

Reklamaciju je moguće podnijeti u roku od 7 dana od primitka robe.

Podnošenje pisanog prigovora

Sukladno članku 10. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača omogućava se potrošaču podnošenje pisanog prigovora na adresu sjedišta tvrtke ili na e-mail adresu info@saga-dizajn.hr. U slučaju pisanog prigovora, odgovorit ćemo Vam u roku od 15 dana.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Ugovor između korisnika i Saga dizajna smatra se sklopljenim u trenutku kad Saga dizajn zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen. Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Saga dizajnom za kupovinu proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupovini proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Saga dizajna te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Saga dizajna i kupca. Račun za naručene proizvode izdaje se u trenutku kad je proizvod spreman za isporuku i biti će dostavljen u pošiljci zajedno s robom. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana. Potrošač je fizička osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod korištenjem stranice saga-dizajn.hr. Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora. Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. 

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Internetsko rješavanje sporova

Internetske stranice za online rješavanje sporova uspostavio je EU kako bi se pomoglo nezadovoljnim potrošačima. Tu možete podnositi pritužbe u vezi s robom ili uslugom koju ste kupili na internetu te pronaći neutralnu treću stranu („tijelo za rješavanje sporova”) koja može rješavati spor.

Online rješavanju sporova možete pristupiti klikom na ovu poveznicu.

Tijela za rješavanje sporova:
Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori
Sud časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori

Izjava o prikupljanju, zaštiti i korištenju osobnih podataka

SAGA DIZAJN se obvezuje pružati zaštitu osobnim podatcima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici SAGA DIZAJNA i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Odgovornost korisnika za učitani sadržaj

Korisnik je u potpunosti odgovoran za odabir sadržaja koji će biti otisnut, kao i za eventualno potrebnu autorizaciju prava na korištenje za reprodukciju sadržaja koji je učitan od strane korisnika. Za potvrdu sadržaja, pravopisa i ilustracija odgovoran je isključivo korisnik. SAGA DIZAJN ne može biti ni na koji način odgovoran za uporabu, učitanog od strane korisnika, neautoriziranog sadržaja, kao ni za kršenje bilo kojih prava od strane trećih osoba.

U slučaju pritužbe trećih strana za materijalnu ili nematerijalnu štetu, za kršenje prava intelektualnog vlasništva, nanošenja štete ugledu i časti tvrtke, a koji su nastupili kao posljedica tiskanja učitanog sadržaja od strane korisnika, korisnik oslobađa SAGA DIZAJN od odgovornosti i na sebe preuzima naknadu štete.

Sve pripreme moraju biti sa napustom 3 mm, fotografije u CMYK-u, minimalno 300 dpi, fontovi prebačeni u krivulje. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.